dilluns, 30 de novembre del 2009

Comunicació,oral,escrita i digital(9)

Descripció.
La classe d'avui l'hem començat com és de costum amb dos debats, el primer debat ha estat el constituït pel grup de la Carlota,la Laura,La Joana,l'Helena i la Cristina vs la Sonia,l'Anna, la Sandra, la Mireia i la Blanca, aquest darrer grup defensaven l'Educació tradicional mentre que el primer defensava l'Educació actual.
La primera pregunta que han fet, i la que ha desenvolupat el debat ha estat: Considereu que l'alumne pot canviar segons la metodologia de l'escola??
L'Escola tradicional defensava la postura del sí.
i defensava el respecte mutu, i criticaven que el sistema d'Educació actual es basa solament en aprovar i no en anriquir ni retenir coneixements.
L'escola Moderna defensava que l'alumne havia de saber conceptes i resoldre problemes amb els continguts apresos ( és a dir aprendre i saber aplicar els continguts apresos a la vida diària)
- Alumnes han d'investigar i aprendre sense ser sotmesos a un càstig si s'equivoquen.
i un altre aspecte molt important és la relació entre alumnes i professors, a l'Educació actual tenir tracte amb els alumnes i el professor és totalment normal, en canvi a l'escola tradicional era totalment inviable que un alumne tractés de tu a un professor i li demanés ajuda en algun moment difícil.
Finalment han passat a les refutacions, una d'elles era la durada de la lliçó, l'Educació actual deia que podia ser variable depen de la naturalesa de l'activitat és a dir que potser com és el cas dels projectes educatius un professor necessita dues hores per invertir la classe, en canvi en una classe d'anglés o de música amb una hora ja en tenen més que suficient, la clau està en mutivar els alumnes, si estan fent projectes de treball i els alumnes estan interessats no els costarà fer dues hores d'una cosa que els mutiva i agrada, en canvi l'Educació tradicional deia que les classes fossin les que fossin tan sols podien durar 45 minuts, perquè els nens no aguanten més temps.
Per acabar van extreure conclusions i van acabar per dir que el millor per una bona educació seria agafar factors possitius de l'Educació tradicional i posar-los a la actual.
Aprofundiment.
El debat ha estat molt bé, tot i que jo penso que no seria possible invertir la Educació tradicional en aquests temps, com vam poder veure en el programa que feien a Antena3 el curso del 63, els alumnes no estaven preparats per rebre una educació tan estricta com la de l'época, per això crec que l'educació ha de ser flexible i adaptar-se als temps que es viuen.
A continuació deixaré un fragment del programa on es veu clarament que els alumnes no tenen disposició, ni tampoc massa educació per a tenir unes normes tan estrictes, i constantment estan infrengint les normes de l'escola.
Reflexió.
Penso que el debat l'han desenvolupat molt bé, el temps era correcte i la dinàmica ha estat molt bé.
Tot i que jo em posiciono més cap a una Educació actual que no pas cap a la tradicional, m'han fet dubtar en algun moment,i penso que aquests es un dels objectius del debat, convèncer el públic i al jurat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada