dijous, 31 de desembre del 2009

Síntesi i conclusions

Per acabar la primera part del blog de l'assignatura de GITIC m'agradaria dir que m'ha agradat invertir part del meu temps en construir, modificar, penjar les diferents activitats del programa de l'assignatura, cal dir però, que hi ha algunes activitats que hi he posat més empeny ja que m'han costat més i m'han ocupat més temps i són les següents l'anàlisi de l'anunci, els mapes conceptuals i la creació del vídeo, que per cert, ha estat una bona manera de familiaritzar-nos amb totes les eines que tenim a disposició per a construir un vídeo amb cara i ulls, per acabar diré que hi ha un parell d'activitats que no he pogut realitzar, la més important és la de l'audacity tinc el programa baixat i ho he intentat de totes maneres poder.ho penjar però no m'ha sigut possible, de totes maneres ho tornaré a intentar.
Tot i així m'ha agradat molt fer el blog i també poder-lo compartir amb els companys i amb diferents assignatures com ara COED o Seminari, penso que és una eina molt interessant i molt útil.

dijous, 24 de desembre del 2009

Bon Nadal!


Espelmes de flama encesa,
abundor de llenya seca,
el rebost ben abastit
i els estels, lluint tota la nit.

Oxigen per respirar,
temps pel malgastar,
molts Nadals per celebrar
i filar l’univers més quotidià.

Són desitjos cuits a un tast
ancestral d’aquí i d’allà,
que ens han de procurar
l’empeny per seguir orbitant
a bord d’un Planeta net i sa.



BON NADAL I FELIÇ 2010!!

Presentació amb el Google Docs.




Aquesta presentació dels animals mamífers ha estat feta mitjançant el GoogleDocs, tot i que l'he hagut d'obrir amb un Powepoint per a poder-ho penjar al blog.

diumenge, 20 de desembre del 2009

Diari de Seminari.


A la última sessió de seminari vam exposar dues notícies d'actualitat educativa, l'Esteve Clop i el Carles Costa van estar parlant del canvi de calendari escolar que es posarà en marxa el proper any 2010 i van fer una comparació amb el calendari Francés molt interessant.

Les següents en exposar vam ser la Núria Maldonado i jo, vam parlar sobre l'escolarització i l'exposició va anar prou bé ja que el Xavi ens va posar un 8 de nota.

Un cop acabada l'actualitat vam començar a repartir els regals de l'amic invisible:)

va anar súper bé tots els regals estavan molt treballats, i les postals també.

Un cop vam acabar amb els regals i amb la gana que teníem tots vam començar el pica-pica.

Ara només puc dir que ha estat un plaer compartir seminari amb tots vosaltres, que m'ho he passat molt bé, hem treballat molt bé junts i penso que ha sigut un grup molt i molt maco.


GRÀCIES A TOTS.


dimecres, 16 de desembre del 2009

Diari de seminari.

A la última sessió de seminari vam escoltar l'actualitat educativa del Pere Mussoll i l'Oscar Valverde sobre els crusifix a les aules, un cop debatit el tema: si creiem que s'havien de treure o no les creus, vam posar en comú els apunts de l'Eulàlia Boix i finalment el Xavi ens va fer una xerrada sobre la presa d'apunts i vam treure diferents objectius, s'ha de saber resaltar les paraules claus, els apunts poden ser esquemàtics o més redactats tot depén de la persona que els fa, i sobretot saber diferenciar les opinions secundàries de les més rellevants.


Aquesta classe ha anat molt bé, per a poder reflexionar sobre la presa d'apunts, i per un altre cop fer-ho millor, a mi personalment em va millor pendre apunts de manera redactada i subratllant sempre les idees principals i sobretot posant exemples així d'alguna manera ho veig tot molt més clar.

diari de seminari

Aquesta sessió de seminari l'hem centrat més en les experiències viscudes a la setmana extraordinària per cadascú, ens hem centrat més en l'experiència viscuda als diferents centres amb l'acompanyant de 3r.

Tots els meus companys van anar explicant la seva experiència,
una de les moltes que em van cridar l'atenció van ser la de la Judit i el Carles ja que segons ells, el tracta de l'escola no va ser gaire bo, totalment al contrari que a nosaltres que ens van tractar de meravella.

Un altre experiència ben curiosa va ser la viscuda per la Lorena i l'Esteve ja que l'escola on ells van anar a fer la visita era molt petita, ja que antigament l'edifici havia estat una casa, tot i així la metodologia que utilitzaven era correcte i agradable.

l'Helena i l'Alba van estar molt agust a la seva escola, ja que van poder participar a diferents classes i van poder gaudir de diferents assignatures, tot al contrari que el Marc que va estar casi tot el matí a classes d'educació física.

Finalment a l'acabar la classe el Xavi ens va dir que el proper dia havíem de fer una crònica sobre el concert de santa Cecília.

dimarts, 15 de desembre del 2009

COED.

Descripció.
Dilluns dia 14 de Desembre vam continuar les nostres sessions de COED amb una hora d'exposicions respecte al territori, ens van presentar el Timbaler del Bruc ( Natàlia Carrique i Javi Garcia) que va ser una de les exposicions que més em van agradar, l'Alba Estragué i l'Elena Carmona van fer els castellers de Vilafranca que també em va semblar molt interessant, perquè des de ben petita que sempre he volgut fer castellers, la Sara Olmo i l'Elena Ruíz amb els topònims i finalment amb la seu d' Urgell van acabar l'Esteve Clop i el Carles Costa, aquest treball també va està molt ben des envolupat.
Reflexió.
Poca cosa més a dir, ja que amb una hora va donar temps de veure 4 exposicions, totes molt interessants, com sempre dic penso que aquest tipus d'activitat són molt didàctiques i fan que les classes siguin més dinàmiques i divertides, així hi participem tots, la manera d'avaluar als companys també em sembla molt acertada tot i què jo la nota no m'atraveixo a posar-la massa ja que qui entén perfectament els criteris d'avaluació és la professora, tot i així penso que ho estic fent prou bé.

diumenge, 13 de desembre del 2009

Comunicació,oral,escrita i digital (12)

Descripció.
Hem començat la classe on la Lluïsa ens ha explicat que està contenta amb com ha anat la dinàmica de la classe, ja que al principi estava una miqueta disgustada però finalment poc a poc ens hem anat adaptant i aplicant al ritme de la classe, seguidament ens ha explicat el que podia entrar a l'examen del dia 8 de Gener .
Després hem començat amb l'exercici de resitació a començat l'Anna Illa després ha continuat el Rafael Moya,seguidament la Marta Juny, la Carlota Montaner, L'Alba Mayol,Anna Llongueras, Eva Ladevesa,Sara López, Aylén, Núria Maldonado, la Laura Millán, el Pere Mussoll i finamlent la Paula antonell.
Un cop acabat l'exercici de resitació hem continuat amb els debats, aquest cop només n'hem realitzat un perquè el segon grup que havia de fer-lo avui han tingut un petit problema de manera que l'han aplassat per la setmana següent.
El debat anava sobre el calendari escolar. si s'havia de posar vacances al febre i reduïr les d'estiu ja que sóm un dels Països que fem més vacances.
L'equip que defensava el calendari era el següent: L'Àlex,Laura,Sara i Linda
mentre els que estaven amb contra eren la Carolina,Anna,Clara,Maria Eulàlia i Helena valls que estava malalta i no ho ha pogut fer.
Aprofundiment.
Tot i que els que han exposat avui el debat ho han fet molt bé penso que igual faltava una mica explicar la notícia més aprofunditzada, jo he buscat per internet bastant i he torbat una web on ho explicava molt bé, seguidament posaré la notícia i un video on la gent opina sobre aquesta nova proposta.


NOTÍCIA.
El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha enviat al president del Consell Escolar de Catalunya, Pere Darder, una proposta de reforma del calendari a fi i efecte que el consell, format per la comunitat educativa, emeti un dictamen al respecte.


La proposta que el Departament d’Educació ha enviat al Consell Escolar de Catalunya, contempla un avançament de l’inici dels dies lectius al principi de curs de manera que les classes s’iniciarien la segona setmana del mes de setembre. El Departament d’Educació planteja en la proposta de reforma una aturada d’una setmana de les classes el mes de febrer que serien considerades com a vacances. El mes de juny, les escoles d’educació infantil i primària mantindrien l’horari de tot el curs.

Educació deixa la porta oberta perquè l’entrada en vigor del nou calendari escolar pugui entrar en vigor el curs 2009-2010 o es deixi aprovada la reforma per a la seva aplicació el curs 2010-2011.

Una proposta basada en criteris pedagògics

En la presentació de la proposta, la conselleria d’Educació ha tingut en compte l’informe elaborat per una comissió que ha analitzat els calendaris escolars dels diferents països europeus, la resta de comunitat autònomes de l’Estat i ha valorat els pros i contres dels diferents models de calendari.

El Departament d’Educació ha proposat l’opció més idònia des del punt de vista pedagògic, donat que tant en el primer com en el tercer trimestre del curs escolar a Catalunya, es produeixen diverses aturades com a conseqüència del calendari laboral vigent. En canvi, en el segon trimestre, no es produeix cap descans en els dies lectius. La setmana de febrer s’ajustarà anualment en funció de la setmana santa.

El Departament d’Educació treballarà per a avançar alguns dels processos que actualment duu a terme amb la finalitat de poder tenir tancades matriculacions i provisions de plantilles als centres educatius el mes de juliol per, d’aquesta manera, poder garantir una bona planificació i distribució dels recursos humans a cadascun dels centres..

Mes de febrer

Des del curs 2006-2007, el Departament d’Educació publica convocatòries per a activitats d’Escoles Obertes durant l’última setmana de juny i les dues primeres del mes de setembre. Aquestes convocatòries dirigides a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya i als Ajuntaments, han sumat entre 2006 i 2008 prop de 6.3 milions d’euros. Malgrat l’oferta d’ajuts, les demandes han estat sempre inferiors al 20 per cent de la quantitat convocada.

En aquest sentit, el Departament d’Educació continuarà obrint aquestes convocatòries incloent-hi el concepte d’activitats d’Escoles Obertes la setmana festiva del mes de febrer.

Consell Escolar de Catalunya

El Consell Escolar de Catalunya, en el qual estan representats els agents de la comunitat educativa, sotmetrà ara a consideració aquesta proposta de reforma de calendari. Al final de la deliberació, que es perllongarà en diverses sessions durant el mes de febrer, el Consell Escolar emetrà un dictamen preceptiu per fer les recomanacions que consideri a la proposta enviada pel Departament d’Educació.

Reflexió.
Personalment i ja ho he dit moltes vegades a mi aquestes classes m'agraden molt, ja que s'aprén d'una manera més didàctica, els exercicis de resitació t'ajuden molt i més a perdre la vergonya i enfortar-te a les teves pors, van molt bé tot i que ho passes bastan malament en el seu moment.,
Penso que la classe d'avui ha anat prou bé, tot i que avegades ( segons el moderador del debat) ens costava guardar silenci, tot i aixó valoro la classe d'avui possitivament.

dimecres, 9 de desembre del 2009

Seminari 2-VIROLAI.

L'escola on vaig anar el passar Dijous dia 19 de Novembre va ser a l'escola Virolai, aquesta escola està ubicada a la ciutat de Barcelona precisament al barri del Carmel, malgrat està dins de la ciutat està situada en molt bon lloc, ja que té unes vistes esplèndides de tota la ciutat de Barcelona ja que està a dalt d'un petit turó.
La situació sociocultural que l'envolta és de classe mitjana, és un barri obrer de treballadors, l'escola és concertada tot i així té algunes característiques d'escola pública, ja que treballan molt en equip tan nens com professors i d'aquesta manera s'hi respira una gran familiaritat, aquesta familiartitat dóna un cert prestigi a l'escola.
Penso que ha valgut moltíssim viure aquesta experiència i visitar aquest centre, l'escola Virolai és una escola que per a mi és un exemple a seguir, s'implicant moltíssim tots (professors i alumnes), hi ha una gran familiaritat i això facilita les coses, a l'hora d'invertir les classes hi fan de manera molt dinàmica l'alumne a de ser actiu i participatiu, mentre que el professor també ha de ser igual d'actiu i motivar als seus alumnes.
Per acabar una altra cosa que em va cridar molt l'atenció és la GRAN vinculació que tenen els pares amb l'escola, ens van explicar que els pares eren una eina molt important per a l'escola (AMPA), i que sempre havien ajudat en tot moment,estan molt agraïts a l'associació de pares i mares de l'escola.
M'ha agradat molt visitar aquesta escola, ja que m'ha despertat molta il.lusió, m'ha agradat molt la metodologia que s'hi duia a terme i sobretot la familiaritat que s'hi respirava ja que m'ha recordat moltíssim a la meva escola de primària.

dimarts, 8 de desembre del 2009

comunicació,oral, escrita i digital (11)


Descripció. Avui dia 4 de desembre hem començat la classe de COED amb la resitació de poemes. A començat la Sara amb el poema la princesa de YangTshé a continuació he seguit jo amb el conte el país amb el "des" al davant, després ha seguit l'Alba Estragué amb la llegenda el pont del diable, seguidament la Eva,la Maria(la gallina negra), la Joana Freixenet(el teu millor amic), Mónica,Bea,Ariadna(poema que es recita als casaments de la seva família), Sandra Ferrer, Mireia, Oscar Garcia, Carolina i per acabar l'Albert. Seguidament hem començat altre cop amb els debats, el primer equip format per la Norma Augusto,la Laura Sánchez, l'Ariadna Garcia,la Irene Recio i el David Cid. mentre que el segon erren l'Alba Estragué,l'Elena Carmona,Elena Ruíz, Eva Gómez i Marta Juny com a capitana. Han discutit sobre la nova proposta de Gabilondo d'allargar l'escolarització obligatòria fins els 18 anys d'edat. El segon debat tractava sobre la informàtica a les aules, basant-se més en els portàtils i ha estat protagonitzat per l'Anna Llongueras (capitana) Eva Ladevesa, Judit Carrique,Lorena Padilla i Maria Garcia, mentre que el grup que estava en contra sobre aquesta nova proposta era la capitana Natàlia Carrique, Núria Maldonado,Ethel Nogués,Alba Casals i jo mateixa Mar Gascó. Aprofundiment. El meu aprofundiment d'avui es basarà una mica en la biogràfia de Gianni Rodani l'escriptor del llibre contes per telèfon, ja que el meu conte que he explicat avui l'he tret d'aquest magnífic llibre i m'he quedat amb les ganes d'explicar qui era l'autor, així que penso que aprofundir ammb aquest tema l'actualització d'avui és una bona idea. Gianni Rodari, mestre, periodista, i escriptor va néixer a Itàlia el 1920, i va morir el 1980. És un dels grans mestres dins de la literatura infantil i la seva obra és reconeguda al món sencer. Rodari començà a escriure per als nens al 1948. L’any 1970 li fou atorgat el premi internacional Andersen de literatura. Entre les seves obres més populars es troben: Contes per telèfon, Contes per jugar, Contes escrits a màquina, Les aventures de Cebollino, Gelsomino al país dels mentiders, El llibre dels per què, Era dos cops el baró Lambert, Les aventures de Tonino l’invisible, Gip a la televisió, i El pastís volador. Els llibres de Gianni Rodari, plens de creativitat i humor trenquen els esquemes preestablerts, ajuden a pensar sense prejudicis i a formular-se sempre noves preguntes.


Reflexió.

Penso que el dia d'avui ha anat prou bé, després de passar-me tota la nit donant voltes al llit de lu nerviosa que estava, ja que em tocava recitar i el debat el dia ha anat bé, he pogut afrontar les meves pors explicant un conte davant de 70 persones i penso que m'he n'he ensortit prou bé, i després el debat penso que el nostre equip ( en contre de les TIC i els ordinadors portàtils a l'aula) estava molt ben preparat, i ens ha sortit prou bé, els arguments que em utilitzat penso que han estat prou solids i que hem obtingut un bon resultat.

Ara només em queda dir que no em costarà tan parlar davant del públic ja que aquesta activitat ha aconseguit que perdi una mica els nervis a parlar davant de gent.


dijous, 3 de desembre del 2009

Concert de santa Cecília.

El darrer divendres dia 27 de Novembre no vam fer classe de seminari,ja que vam assistir tots al concert de Santa Cecília, el concert era dut a terme pels alumnes de 3r de carrera, exactament de magisteri músical, van cantar cansons de tot tipus, desde lentes i melòdiques fins a mogudes i plenes d'energia passants per cansons totalment populars i típiques cosa que em va fer molta gràcia,ja que feien participar a tot el públic, l'activitat concistia en fer dos grups i començar un cànon on tots hi participaven.

L'acte en sí va està molt bé, perquè ens van fer veure moltes coses, sobretot la familiaritat i el carinyo que havien agafat entre tots ells, el que més em va sobtar va ser quan va sortir a cantar una companya de primer grau d'educació primària, va cantar una versió de Maria Carey que es diu Hero, i hi va fer molt i molt bé, va aconseguir-nos emocionar a tots i totes.

Penso que assitir aques tipus d'actes està molt bé, ja que a tots ens agrada i ens fa desconectar totalment de la rutina, penso que és molt engrascador i tots vam sortir totalment satisfets de l'acte.


Aquí deixo un de les cansons que més em va agradar.

dimecres, 2 de desembre del 2009

Sessió 11. Aprenentatge col·laboratiu: Projectes telemàtics i WebQuest

La formiga matemàtica.
3 o 4 escoles diferents formen els diversos formiguers que constiuiran el joc, l'activitat consisteix en que cada escola prepara una activitat matemàtica de càlcul,lògica o un problema, aquesta activitat s'haurà d'haver acabat en un temps/ dia determinat i s'haurà d'enviar a les altres escoles i una còpia al GRAN FORMIGOT (supervisor)
Cada escola rebrà 3 o 4 activitats diferents ( les fetes per les altres escoles) aquestes activitats hauran de ser resoltes durant el temps que dura fer un intercanvi a l'altre, quan aquestes estiguin acabades s'enviaran a l'escola.
La feina del gran formigot és la següent a part de supervisar una mica els exercicis dels alumnes:
- El GRAN FORMIGOT MATEMÀTIC recullirà tots els fulls dels diferents formiguers, els classificarà per temes i dificultat durant el Juny i enviarà a totes les escoles tots els exercicis.
- Mantindrà una pàgina web amb totes les explicacions dels exercicis i altres activitats com ara un àlbum de fotos.
Cal dir també que aquest projecte també disposa d'un xat que l'anomenen el xat de les formigues on tots els nens que formen part del projecte de la formiga matemàtica poden intercanviar opinions i parlar entre ells.

Els objectius d'aquest projecte són els següents:- Aprendre d'una manera divertida i dinàmica.
- Aprendre a manejar eines informàtiques com ara el ratolí,teclat,escànner...
- Conèixer i utilitzar diferents recursos d’internet. Navegar per internet, correu electrònic...
- Donar oportunitats per expressar la creativitat.
- Potenciar la participació .
- Fomentar el treball en equip i l'aprenetatge cooperatiu.
- Formar part i participar d'una activitat interactiva on també hi participin nens d'altres escoles.
- Veure a les matemàtiques com una eina que també permet la diversió.
- Potenciar el càlcul, els problemes i la lògica.

Opinió personal.
Penso que aquesta mena de projectes són molt educatius per als nens d'avui en dia, d'aquesta manera se'ls motiva i tenen més i més ganes d'aprendre,
i penso que encara és més bona idea la relació que hi ha amb els alumnes d'altres centres, perquè vulguis o no també els motiva, es crea una certa rivalitat sana i això fa que els nens facin els exercicis o intentin fer-los a la perfecció per a poder aconseguir ser els millors.